Martin Doolaard MSc

Achtergrond

Mijn opleiding tot bedrijfseconoom deed ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik erachter kwam dat mensen leuker zijn dan modellen. Daarna ben ik tot mijn 38e jaar als (interim) manager en consultant in binnen -en buitenland betrokken geweest bij de menskant van veranderprocessen naar markt -en klantgerichtheid. Daar heb ik veel geleerd over empowerment en weerstand, vooral dat mensen wél willen veranderen, maar niet veranderd willen worden.

Inmiddels houd ik mij al 25 jaar bezig met het ontwikkelen van leidinggevenden en professionals, als oprichter en drijvende kracht achter Mediation Services, het eerst bureau in Nederland voor conflict coaching (1993), gevolgd door EnerDo (1998) en Energy for Education (2001) beide met focus op persoonlijk energiemanagement en mijn huidige training -en coachingbureau Natuurlijk Geïnspireerd (2006)

Ik ben gecertificeerd coach en aangesloten bij de NOBCO.

P1020705

Aanpak

Mijn aanpak kenmerkt zich door een combinatie van diepgang en praktische handvaten. Mijn kracht is mijn vermogen om mensen en teams op natuurlijke wijze in beweging te zetten, om ze te laten kiezen waar ze wél van ontspannen en energie van krijgen en tegelijkertijd wat ze vanaf nu gaan loslaten. Het een kan niet zonder het ander. Zo creëren ze weer ruimte voor focus en flow en kunnen ze moeiteloos bereiken wat ze willen.

Ik maak gebruik van vele internationale methoden en technieken uit het vakgebied van training en coaching, aloude mystiek kennis en het boerenverstand. Tot mijn favorieten behoren o.a. After Midnight, GROW, Human Design, Living Values, Letting go, Mediation, Natuurcoaching, NLP, Oplossingsgericht werken, Personal Energy Management, RET, Self Managing Leadership, TA, The Turnaround, Wet van 3, Wet van 7 en Wu Wei.

Na(ast) het werk

Met Yvonne heb ik een gezellig samengesteld gezin met 4 kinderen. Ik ben oprichter van Energenda, een platform voor flowervaringen met o.a. kunst, muziek, dans, natuur, voeding en verhalen. Daarnaast vind ik het leuk om natuurwandelingen en themadiners te organiseren.