Flow

Rust, Ruimte, Ritme

Data
N.T.B. Masterclass FLOW en los-laten
N.T.B. Masterclass Empowerment, van weerstand naar energie
N.T.B. Trainings- en ontmoetingsdagen Human Design

Wat is flow?

Flow is je natuurlijke staat van zijn, een staat van harmonie en balans waarin je je kunt ontplooien, iets waar we altijd weer naar terugverlangen als we niet in FLOW zijn. En dat is logisch, want alles in de natuur gaat spontaan op zoek naar harmonie en optimaal functioneren.

In flow ben je vrij van weerstand (negatieve emoties), je bent ontspannen en je energie stroomt vanzelf, zoals bij kleine kinderen. Focus, plezier en verbondenheid vallen samen in het moment en alles gaat je moeiteloos af.

Nieuwsgierig naar meer?

Natuurlijk Geïnspireerd biedt unieke diensten die jou helpen om volledig jezelf te zijn en meer in flow te kunnen leven en werken, wat er ook in de wereld om je heen gebeurt.

Jouw flow betekent méér flow in je team en in je gezin

Ben je ontspannen? Dan voel je je goed en heb je een natuurlijke invloed op de mensen om je heen. Je bent gefocust op je taken en hebt overzicht, volgt je intuïtie en werkt snel, komt met creatieve oplossingen en je draagt bewust bij aan de teamdoelen.

Hoe kom je in flow?

Flow ontstaat niet door acties te ondernemen en dingen te doen, maar juist door af en toe ook niet-te-doen (Lees mijn blog over WuWei) Flow ontstaat ‘als vanzelf’, op natuurlijke wijze, uit de synergie van meer rust creëren, ruimte maken door loslaten wat je niet meer nodig hebt en je eigen ritme kiezen.

En dat is precies waar de schoen wringt, want we leven in een actiegerichte maatschappij en organisaties zijn daar een afspiegeling van. Mensen worden in organisaties ‘vertaald’ in effectiviteit en efficiency, waardoor er vrijwel geen tijd en aandacht is voor rust en ruimte, laat staan om in je eigen ritme te kunnen werken. 40% van de mensen in organisaties werken in een hyperzone, een wereld van 5 emmertjes en 10 lekkages, keihard werken en waar vermoeidheid, stress en ook onzekerheid en irritaties een toenemende rol spelen.

Slechts 12% van de medewerkers in Nederland zegt in een flow-staat te werken (Integron, 2018); 88% werkt dus niet in een flow-staat...

Daarnaast missen we soms inzicht in onze drijfveren, kwaliteiten en talenten die ons juist in staat stellen om wél mee te veranderen. Ook worden we gehinderd door wat ons ten diepste tegenhoudt om die stap wél te nemen: onze blokkades.

Zelf-coaching

De verantwoordelijkheid voor je persoonlijke energie en hoe jij je daarbij voelt ligt helemaal bij jezelf. Wat er in je omgeving ook allemaal gebeurt, op je werk of in je privéomgeving, niemand anders dan jijzelf bepaalt hoe je daar op ieder moment mee omgaat.

Zelf-coaching is een methode waarmee je op ieder moment je energie kunt verhogen; daarmee versterk je je onafhankelijkheid en je zelfbewustzijn en succes op blijvende resultaten. In alle programma’s van Natuurlijk Geïnspireerd leer je inzichten, tips en specifieke energie-en ontspanningsoefeningen waarmee je direct invloed kunt uitoefenen op je persoonlijke energie.

Power vs. Force: de energie van emoties

In zijn baanbrekend onderzoek ‘Power vs. Force’ beschrijft filosoof David Hawkins de relatie tussen energie en emoties en laat ons aan de hand van een schaalverdeling zien hoe emoties naar energieniveaus zijn gerangschikt.

Hoe prettiger een emotie voelt, hoe hoger je energieniveau (power = flow) is en hoe onprettiger je emotie, hoe lager je energieniveaus (force = weerstand).

Je bent of in flow of in weerstand

Uit zijn onderzoek blijkt dat we emotioneel in een tweedeling leven: óf we voelen ons lekker in flow óf we worstelen met weerstand.

Lees hier meer over Power vs Force

Masterclass Flow

Masterclass Flow

Masterclass Flow 1-daagse Masterclass met inzichten, tips en oefeningen voor het creëren van meer rust, ruimte maken door loslaten wat je niet meer nodig hebt en je eigen ritme kiezen. Is het zo simpel? Ja zo simpel is het om in flow te komen en te blijven!

Ik wil mij aanmelden

zelfcoachend leiderschap

Zelf coachend leiderschap

Zelf Coachend Leiderschapvoor richting en focus in turbulente tijden. 2- Daagse internationale TOP-training in de natuur voor teams die weer balans en flow willen vinden na de zoveelste verandering. Uitermate geschikt voor het ontwikkelen van zelfsturing en zelfsturende teams.

Wandelcoaching-1

Wandelcoaching

Genieten in de natuur en al wandelend en reflecterend een vraag of thema uitwerken met een ervaren wandelcoach. Individueel en ook voor teams. Ontspannen, ruimte maken, loslaten en visie ontwikkelen; in contact met de natuur ben je weer in contact met jezelf.

Bekijk een selectie van mijn opdrachtgevers voor Flow